ПРАЗНИК НА ЛПГ

Lpgberk/ март 29, 2024/ Новини

Вълнуващ и много динамичен бе днешният ден за учителите, учениците и гостите на ЛПГ – най-старото професионално училище в Северозапада.

Празникът на школото се отбелязва като част от събитията, посветени на Седмицата на гората.

Началото бе поставено с песента “Хубава си, моя горо”, която всички, работещи в сферата на горите, припознават за свой химн. Тя бе изпълнена от деветокласничката Нейджъл Атанасова с прекрасна хореография на танцова група към училището.

Директорът на ЛПГ, г-жа Христина Христова, поздрави учениците, учителите и гостите – партньори от РДГ и ДГС, които бяха и част от професионалното жури на последвалото училищно състезание по горски многобой.

Преди старта бе направено и демонстрация с кучета от нашите партньори от обучителния център за водачи на служебни кучета.

Деветима състезатели, от които три дами, имаха нелеката задача да се борят за първенство в четири кръга – разпознаване на дървесни видове и следи, риболов, засаждане на фиданка и стрелба.

При висок градус на емоции премина състезанието. Особено впечатлени бяха най-младите гости на празника – седмокласници от основните училища в града.

Последва награждаване:

Първи е Христо Георгиев от 11.а клас, втора Мария Георгиева от същия клас, на трето място остана Александър Димитров от 12.а клас.

Най-добра в стрелбата е Александра Коцова от 12.а клас, в разпознаването – Александър Димитров от 12.а клас, в риболова – Радослав Кръстев от 11.а клас, в саденето на фиданки – Христо Георгиев от 11.а клас.

Програмата включваше и демонстрация по рязане на шайби, а всеки желаещ имаше възможност да опита под вещото ръководство на преподавателя Радослав Ангелов.

Г-жа Христова награди всички състезатели и победителите в конкурса за презентация.

Специална награда получи и Гергана Кръстева от осми клас, която стана трета на областния кръг на математическото състезание “Европейско кенгуру”.

Share this Post