Достойно представяне на отбора на ЛПГ в Националния горски многобой 2023

Lpgberk/ май 12, 2023/ Новини

Комплексно трето място и три индивидуални медала спечели отборът на ЛПГ, Берковица на провелото се вчера национално състезание по професионални дисциплини в сферата на горите.

Многобоят се проведе в Тетевен. ЛПГ бе представена от отбор в състав Иван Катранджиев, Костадин Тончев и Павел Николов от 12. б клас. Те бяха подготвяни от преподавателите по професионална подготовка Тереза Найденова, Георги Николов, Радослав Ангелов, Федя Филипов.

Два индивидуални медала завоюва Костадин Тончев – златен на стрелба и сребърен за засаждане на фиданка. Трето място и бронз за Павел Николов в състезанието по хвърляне на въдица.

След общото сборуване на точките за бързина и точност, нашият отбор се нареди на достойното трето място в общото класиране.

Националният горски многобой е най-престижното състезание в сферата на горите за ученици и включва още разпознаване на растителни видове и животински следи, работа с моторен трион и поваляне на дърво, рязане на шайби.

За авторитета на състезанието говори и фактът, че селектираните отбори от професионалните гимназии участнички получават правото да станат студенти в Лесотехническия университет.

Браво на нашите момчета! Успех в бъдещите предизвикателства!

Share this Post