Вълнуващ финал на Седмицата на гората в ЛПГ

Lpgberk/ април 7, 2023/ Новини

Прекрасно, смислено и емоционално тържество сложи начало на днешния финален празничен ден в ЛПГ Берковица. То бе подготвено от преподавателите Горан Атанасов, Даниела
Атанасова, Петя Генова, Тереза Найденова, Петър Василев и със съдействието на г-жа Люси Йолова, г-жа Галя Василева и Анна Стоянова. Втората част от празника – състезанието по горски многобой бе перфектно организирано от преподавателите по професионална подготовка Тереза Найденова, Федя Филипов, Георги Николов и Радослав Ангелов.

Гости на най-старото професионално училище в Северозапада бяха експерти от РДГ – Берковица, ДГС – Берковица, УОГС “Петрохан” с. Бързия, председателят на ОбС – Берковица Деян Еленков.

Водещи на тържеството бяха Светлиана и Ради от 10.а клас. С красивите си гласове и изразителност те дадоха емоционално начало на празника. Кулминационен момент бе изпълнението на химна на всички лесовъди, “Хубава си, моя горо”, в изпълнение на Моника от 8.а клас и г-жа Петя Генова. Присъстващите с вълнение и на крака изслушаха знаковата песен, а някои запяха с дуета.

Колорит и жизнерадост внесе изпълнението на момичетата от 8.б клас с китка танци по тяхна хореография.

С топъл поздрав към учениците, учителите и своите колеги лесовъди се обърна инж. Сашко Каменов, директор на РДГ – Берковица. “Много се радвам, че сме се събрали днес тук всички от
системата на горите и най-вече нашите бъдещи наследници – учениците от ЛПГ. Всичко е в ръцете на учителите, които да ги подготвят така, че да станат едни достойни лесовъди. Тази година мотото на седмицата е “Довери се на лесовъда”. Аз искам заедно с учениците – бъдещи наши колеги, да градим доверието на обществото към българската гора и хората, които работят за българската гора”.

Празникът завърши с викторина, свързана с професията.

Последва състезание по горски многобой за учениците от 11-и и 12-и клас.

 

Share this Post